عایق رطوبتی پلیمری چگونه توانسته جایگاه تمامی عایق های موجود تا به امروز را از آن خود کند؟
امروزه از ایزوگام یا عایق کاری در بیشتر بخش های ساختمان از جمله پشت بام ، سرویس های بهداشتی ، استخر و… استفاده می شود. در گذشته برای جلوگیری از ورود نم یا رطوبت به داخل ساختمان از آسفات یا قیرگونی استفاده می شد. در این صورت ساختمان از مقاومت بیشتری برخوردار می شد. اما به تدریج عایق های رطوبتی پلیمری به دلیل مزایایی که دارند مورد توجه قرار گرفته اند.
عایق های رطوبتی، پوشش هایی هستند که با هدف محافظت در برابر آب و رطوبت تولید می شوند. استفاده از عایق های رطوبتی در مکان هایی که در معرض آب قرار دارند ضروری است. سرویس های بهداشتی ، پشت بام ها ، استخرها و … از جمله مکان هایی هستند که حتما باید با عایق نانو ، عایق بندی شوند.
عایق های رطوبتی بیشتر با نام ایزوگام شناخته می شوند. ایزوگام نام بازرگانی نوعی از عایق های رطوبتی است.
انواع عایق های رطوبتی
عایق های رطوبتی بر اساس ماده ی تشکیل دهنده به دو دسته تقسیم می شوند :
عایق رطوبتی پلیمری :
این نوع عایق ها ، نوعی عایق جهت جلوگیری از نفوذ و یا خروج آب هستند. به طور مثال از خروج آب از استخر ها جلوگیری میکنند و مانع از ورود آب از پشت بام به داخل منزل می شوند.
عایق پلیمری خود نیز به چند دسته تقسیم می شود که مهم ترین آنها شامل عایق رطوبتی نانو ، عایق رطوبتی سفید و عایق پایه سیمان است. این عایق ها یک جایگزین مناسب برای عایق های سنتی هستند. علاوه بر این در بسیاری از موارد که امکان استفاده از عایق های رطوبتی سنتی وجود ندارد ( به طور مثال سازه های فلزی ) از عایق های رطوبتی پلیمری استفاده می شود.
عایق های رطوبتی اکسیده :
عایق های رطوبتی اکسیده بر پایه ی قیر اکسیده ساخته می شوند. و دارای خواص و ویژگی های محدود تری نسبت به عایق های رطوبتی پلیمری هستند. این نوع عایق را می توان نخسین روش برای عایق بندی ساختمان به شمار آورد.
مقایسه عایق پلیمری و ایزوگام
عایق پلیمری برتری هایی نسبت به ایزوگام دارد که به چندتای آنها اشاره می کنیم :
- اگر دمای بیرون ساختمان 48 درجه سانتیگراد باشد ، عایق های پلیمری بدلیل رنگ سفیدی که دارند ، نور کمتری جذب می کنند و این باعث می شود دمای داخل ساختمان 23 درجه سانتیگراد باشد. اما ایزوگام ها بدلیل رنگ تیره ای که دارند ، نور بیشتری جذب می کنند و این باعث می شود در شرایط مشابه ، دمای داخل ساختمان 45 درجه سانتیگراد باشد.
- عایق های پلیمری بدلیل اینکه نور خورشید را بازتاب می کنند ، گرمای کمتری جذب می کنند. اما ایزوگام ها نور خورشید را به خود جذب می کنند.
- عایق های پلیمری بر خلاف ایزوگام ها با توجه به ماندگاری شان قیمت به صرفه تری دارند.
- اگر بخشی از عایق های پلیمری آسیب ببیند ، نفوذ آب صرفا در همان محل خواهد بود ، اما اگر به بخشی از ایزوگام آسیب برسد آب به دیگر لایه ها نفوذ می کند و باعث نم زدگی پشت بام می شود.
- عایق های رطوبتی به دلیل انعطاف پذیری که دارند ، اگر ترددی روی پشت بام اتفاق بیفتد ، مشکلی ایجاد نمی شود. اما ایزوگام ها به دلیل خشک و شکننده بودنشان حتی در زمستان و دمای بالا هم ممکن است دچار ترک خوردگی شوند.
- امکان رشد قارچ ها و کپک ها در بخش های آسیب دیده ی ایزوگام وجود دارد ، اما عایق های پلیمری خاصیت ضد کپک ، ضد قارچ و ضد خزه دارند.
مزایای عایق رطوبتی پلیمری
عایق های رطوبتی پلیمری مزیت های فراوانی دارند. ما به چند نمونه ی آنها اشاره می کنیم :
- نفوذناپذیری
- عمو طولانی و با دوام
- انعطاف پذیری
- مقاومت در برابر گرما و سرما
- مقاومت در برابر رطوبت
- مقاومت در برابر انواع حلال ها
- سازگاری با محیط زیست و بدن انسان
- تحمل فشار مثبت و منفی تا 7 اتمسفر
- اتصال دهنده لایه های بتنی قدیم و لایه های بتنی جدید
معایب عایق رطوبتی پلیمری
هر چیزی در کنار مزایا ، معایب خود را دارد. عایق های رطوبتی پلیمری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. یکی از معایب عایق های پلیمری ، گران قیمت بودنشان است. برای عایق بندی سطوح مختلف ، باید مقدار زیادی از این مواد را استفاده کرد که این مسئله باعث بالا رفتن قیمت تمام شده می شود.
علاوه بر آن در هنگام استفاده از عایق های پلیمری باید به شدت مراقب بود و نکات ایمنی را رعایت کرد. زیر ممکن است به صورت آسیب برسانند.
به هر حال اگر قیمت عایق های رطوبتی بالا است اما کارایی و عمر آنها طولانی و مفید است.
اگر خسارت ناشی از رطوبت و نم زدگی پشت بام را با هزینه ی عایق های رطوبتی پلیمری مقایسه کنیم ، خواهیم دید این هزینه چندان هم زیاد نیست و به صرفه تر است.
کاربرد عایق های رطوبتی
از عایق های رطوبتی می توان در هر مکانی که در معرض آب قرار دارد استفاده کرد. مانند :
- سرویس های بهداشتی
- تاسیسات دریایی
- سد
- استخر
- سونا و جکوزی
- حمام
- آشپزخانه
- ورق گالوانیزه
- کاشی
- دیوارهای برشی
- حوضچه ها
- کانال آب
انواع عایق رطوبتی پلیمری
عایق رطوبتی پلیمری با نام ایزوپل پوششی رطوبتی هم شناخته می شود که نوعی عایق بر پایه ی آب است. بعد از استفاده از این عایق در سطوح مختلف ، به پوششی مقاوم در برابر رطوبت تبدیل می شود. این نوع از عایق ها دو نوع دارند.
- پایه آب
- پایه حلال
پایه آب عایق های رطوبتی پلیمری رایج تر است که خود آن به دو نوع تقسیم می شود.
- تک جزئی : در آن سیمان وجود ندارد و این باعث می شود چسبندگی آن کم شود.
- دو جزئی : در آن سیمان وجود دارد و قدرت چسبندگی و عایق بندی بالاتری دارد.
قیمت و خرید عایق های رطوبتی پلیمری
قیمت این عایق به مواد به کار رفته در آن و نوع آن بستگی دارد. ممکن است شرکت ها با بسته بندی های متفاوت این مواد را در قیمت های مختلفی به فروش برسانند.
برای خرید عایق های رطوبتی پلیمری میتوان از طریق شبکه های مجازی ، کارخانه ها و نمایندگی ها اقدام کرد.
عایق پلیمری الیاف دار چیست ؟
عایق های رطوبتی الیاف دار ، از دسته ی عایق های پلیمری دو جزئی هستند که با قابلیت انعطاف پذیری و کشسانی بالا برای آب بندی سطح های بتنی و غیر بتنی به کار می روند. عایق رطوبتی الیاف دار به صورت نیمه جامد بر روی سطح پخش می شود و بعد از خشک شدن ، لایه ای آب بند ، انعطاف پذیر و چسبنده ایجاد می کند. در طبقه بندی مواد آب بند ، این نوع پلیمر در دسته ی آب بند پلیمری دو جزئی قرار می گیرد.
بر اساس نتایج بدست آمده ، عایق های رطوبتی پلیمری نسبت به عایق بندی های سنتی مانند قیر ، عمری طولانی تر و کارایی بهتری دارند.
این نوع از عایق رطوبتی بدلیل اینکه با الیاف به کار می رود ، برای یکپارچه کردن سطوح و درز بندی هم کاربرد دارد.
نحوه اجرای عایق های رطوبتی پلیمری
- زیر سازی: در مراحلی که ساختمان تازه ساز باشد ، تنها گرد و غبار آن با جارو گرفته می شود. اما اگر ساختمان قدیمی باشد ، چربی زدایی و شستشوی سطح صورت می گیرد.
- اعمال پرایمر: در صورت شستن سطح ، پس از خشک شدن آن پرایمر (موادی برای حفاظت بتن در برابر مواد خورنده ی خاک و لایه ی چسبنده قوی زیر عایق ) در کل سطح با غلتک پخش می شود.
- اجرای عایق رطوبتی پلیمری با الیاف: ابتدا لایه ی نازکی از عایق فوق را با غلتک و قلم مو روی سطح کشیده می شود و سپس قبل از خشک شدن کامل آن الیاف روی آن کشیده می شوند.
- تست نهایی: در صورتیکه امکان تست وجود داشته باشد و سطح شیبدار نباشد ، محیط را به اندازه لازم پر از آب کرده و بعد از 24 ساعت بررسی می شود. اگر آب نفوذ نکرد و آب بندی به خوبی انجام شده بود ، کار تمام شده و قابل تحویل است.
همچنین برای دیدن محصولات نانو از طریق لینک زیر میتونید مشاهده کنید و همچنین میتونید نمونه کار های شرکت نانو سازه رو مشاهده کنید
اگر سوالی دارید یا نیاز به مشاوره دارید میتونید با شماره های زیر تماس بگیرید
شماره های تماس :
09154081651
09303907761
مدیر فروش : پهلوان
09034546658
09932306270
واحد اجرائیات: آقای عباسیان
یک نظر در “عایق رطوبتی پلیمری با کاربردهای اسرار آمیز”
سلام محصول نانو کریستال رو دریافت کردم طبق دستوری که فرمودید اجرا کردم سطح خیلی بامقاوم و مسطحکمی شد ممنون بابت زحمات